X Shooter

Hoe kiest u een administratieve dienst?

administartie kantoor

Een paar uur per week gedurende een paar dagen in de zomer wordt een gestaag groeiend aantal uitzendkrachten, van over de hele wereld, aan verschillende cliënten toegewezen, en staan hen bij als hun geprefereerde secretaresses.

Laat me je tonenWaarom ben ik hierin geïnteresseerd?

Het is een vertrouwde bron waarover u informatie kunt krijgen. Wie zijn de cliënten en wat zijn enkele van hun belangrijkste zorgen? Hoeveel hadden ze al op periodieke basis van deze dienst afgenomen?

In de afgelopen twintig jaar zijn wij in deze business verzeild geraakt. houder van dit kantoor doen hun persoonlijke inkopen aan het eind van een budget. Contacten van leveranciers: aangezien velen van hen misschien gecontacteerd moeten worden om hun leveringen te kunnen ontvangen

We kunnen dus stellen dat de reikwijdte van ons bedrijf breed is, omdat we mensen helpen aan het ene uiteinde van het spectrum en natuurlijk aan het andere uiteinde, en die beantwoordden aan de basisbehoeften van het bedrijf van de cliënten willen ze het allerbeste bereiken.

Wat is het deel van dit hoofdspectrum waar wij ons mee bezighouden?

Nogmaals, het was min of meer een gespecialiseerde dienst die in het verleden door ons bedrijf werd toegepast, en die misschien de moeite waard was. Tegenwoordig is iedereen, vooral een relatief nieuwe zakelijke cliënt, geïnteresseerd in de basis.

Deze dienst bestaat er hoofdzakelijk in onze klanten te helpen bij het opstellen van de lijst van leveranciers, of ook bij het vinden van de lijst van leveranciers die zij niet meer nodig hebben.

Een groot aantal bedrijven krijgt meestal degenen die deze diensten aanbieden door hun honoraria. Het is ongeveer 98-99% betaald in contanten.

Dan is de echte vraag: behoort Administratiekantoor Alkmaar dienstverlening echt tot het verleden?

Niet helemaal, niet helemaal, maar we hebben enkele bedrijven gezien die het nog steeds doen. Uit belangstelling voor de toekomst, en vanwege de prijsverschillen, hebben wij geen bedrijven gezien die bereid waren een ander hun klanten beter te laten kennen, of hoe goedkoper het is om de diensten te ontvangen. Op alle toegangspunten tot ons bedrijf hadden we genoeg mensen van een van de bedrijven die geen gebruik wilden maken van onze diensten. Door gebruik te maken van dit soort klanten zijn er steeds meer mensen om het werk te doen.

Wat niet wil zeggen dat alle mensen ook uw klanten zijn. Maar de vraag naar deze dienst is alleen beperkt tot de mensen die er een prioriteit van hebben gemaakt in hun bedrijf. Laat me u in plaats daarvan vragen: wat is belangrijker? Elke klant is anders en zo ook de diensten die zij wensen.

Naar verluidt bevindt de top van de markt zich ongeveer op het punt waar enkele jaren geleden de top van de administratieve dienstverlening zich bevond. De meest vooruitstrevende bedrijven hebben zelfs degenen die willen, degenen die hebben, degenen die een database hebben opgebouwd van degenen die willen en degenen die nodig hebben, slechts een paar die wachten op iemand die hen hun klanten teruggeeft en hen winstgevend maakt. Zij geven deze database aan u wanneer u een dienst koopt, en niet beperkend.

De bak ongeval blijkt eigenlijk de waardevolle troef, en wanneer je een tevreden klant betekent dit dat je de mogelijkheid om meer professionele relaties op te bouwen met degenen die op zoek zijn naar deze dienst.

Bovendien is het zo dat hoe uitgebreider het bestand van toeleveringsbedrijven is, hoe goedkoper het is om bij hen in te kopen. Er is dus eigenlijk een wisselwerking tussen de geboden service en de gehanteerde prijzen.

Als organiserend bedrijf dat een paar jaar geleden adverteerde, bedroeg onze gecumuleerde winst over het afgelopen jaar ongeveer 1,7 miljoen dollar. Ongeveer 40% daarvan waren de diensten inkomsten. De rest was het kopen van onze materialen ( inspecteren, op basis van feedback van de consument, onze eigen beslissingen, maakte dit voor ons door ons personeel). Van de componenten product & accessoires, zijn we ook in een concurrerende positie. Maar niet verzekerd door begrijpelijke diensten als we te veel weg zijn, of te veel in betaalde on-site zonder onderbreking van onze eigen zelf-zorg.

Dit kan een interessante en potentieel dure klus zijn. Maar als men een leverancier vindt die deze activiteit opgeeft, en minder geld uitgeeft en meer productiviteit, kunnen de resultaten aanzienlijk zijn. En als u deze dienst niet nodig hebt, is het maar de vraag: Zou u investeren in een minder productieve activiteit, als die perfect is, maar op zich duur (en niet erg verfrissend voor uw eigen middelen).

In dat verband werken wij met u samen om ervoor te zorgen, dat de diensten worden geleverd door iemand die betrouwbaar en bekwaam is, het op een natuurlijke manier doet, en elke regio met minstens één klant per week raakt, en zo goed en zo efficiënt mogelijk uw eigen activiteit niet zal beïnvloeden.