X Shooter

Hoe word je een boekhouder?

boekhouder

Sommige boekhouders zeggen dat ze eerst boekhouder zijn en dan pas accountant worden. Dit is een logische denkwijze, want de voorwaarde om boekhouder te worden is dat men geslaagd moet zijn voor het examen voor een boekhoudkundige functie. Het is waar dat boekhouders zich moeten beperken tot een summiere boekhouding, terwijl een accountant de bedrijfsadministratie mag onderzoeken. Dit is de meest gebruikelijke en traditionele manier van boekhouden.

De tweede manier is indirect via CPA of certified public accountants. Dit zijn de professionals die een vergunning hebben van de staat CPA om financiële staten op te stellen en uit te voeren. Als de jaarrekening niet betrouwbaar is, heeft de staat de CPA het recht deze in te trekken. Dit trekt de aandacht van de belanghebbende partijen om de Financiële administratie uitbestedenpositie te onderzoeken en te begrijpen. Als de CPA een familielid of een vriend heeft in de financiële instelling die u bekijkt, hoeft u niet naar hun financiële overzichten te kijken. Hij kan u gewoon doorverwijzen naar een andere financiële instelling voor dezelfde soort informatie. Dit is de meest verleidelijke deal op financieel gebied omdat het voor alle partijen het juiste moment is. Dit is hoe een professional u adviseert en met u omgaat.

Als de financiële verklaring niet betrouwbaar is, heeft de staat van CPA het recht deze in te trekken. Dit trekt de aandacht van de belanghebbende partijen om de financiële positie te onderzoeken en te begrijpen. Het aanvragen van een vergunning door de State of CPA kan worden verkregen door middel van een aanvraag die de informatie voor de rekeningafschriften en de verklaringen van financieel belang vereist. Dit is de enige manier waarop u de licentie kunt verwerven en uw beroep als erkend accountant kunt beginnen.