X Shooter

De geschiedenis van aasboten

Voerboot kopen

voerboten

De meeste voerboten en aasvisuitrustingen die u op de markt ziet, worden gemaakt door een bedrijf dat Chillin’ Fresh heet. Het bedrijf bestaat al meer dan een eeuw en zij zijn waarschijnlijk de oudste fabrikant van foliebast dobbers. In de markt van vandaag zijn er heel wat bedrijven die kleine visbenodigdheden zoals hengels, aas en kunstaas aanbieden.

Pro Tip Tampo aas is een beetje een goede deal omdat het ongeveer 10-15 cent minder kost dan verschillende andere aasbenodigdheden bedrijven. Voor hun concurrenten – elektronica en visaas – rekenen ze ongeveer 3-5 cent meer. Dit betekent dat je minder betaalt. Ook als ze op kerstdag een deal hebben, is dat een betere prijs.

Waar komen ze vandaan? Op dit moment komen de vis en het aas die worden toegeschreven aan de toegang tot zeebaars grotendeels uit één plaats Amerika, het grensgebied Texas-Louisiana. Het huidige probleem aan de Texaanse Golfkust is de Allen objecten 16.

Het basisprincipe van de Crabber bar is wellicht ontstaan uit het onderwijs van Kert Lane in de jaren 1940. Hij was aan het vissen en tikte vaak op een stilstaand watertje waarvan hij dacht dat er een baars in zou kunnen zitten. Als hij dan naar boven reikte om het water te schudden, zeefde hij de lucht uit het water en zag dat het een fijne bruine nevel bevatte en dat de essentie van de beweging hun lichaam was blijven hangen. Hij noemt het een Crabber Bar.

Een van de eerste voerboten op de markt was de Stereogang in de jaren 1950. Hij werd in de VS gemaakt en onderging maar weinig wijzigingen. De Stereogang werd overal op de markt gebracht, van marktkramen tot viskampen. Kort na de Stereogang, waren de Bricklayer, Casey en Hugel enkele van onze eerste aasvisboten. De Bricklayer werd gemaakt in Vietnam door een Frans bedrijf en was een zeer betrouwbare voerboot. Hij was gevuld met natuurlijk gekleurd aas van hoge kwaliteit en werd aan Vietnam verkocht als een bron voor het met de hand verslaan van wilde zwijnen. Hij is sedertdien verdrongen door modernere hybriden.

De Scrambler, die in het verleden in het Verenigd Koninkrijk werd aangetroffen, was een van de eerste visboten met zwanenhals. Hij was populair bij sportvissers in het noordwesten van de Stille Oceaan en ook buiten deze gebieden was hij nog zeer populair in Korea. Hij werd gemaakt in het VK en in Azië. De Scrambler werd verondersteld een duurzaam systeem te zijn geweest met veel speling voor de vis om in de slip te glijden. Na enkele dagen was er geen sprake meer van misleiding, maar de volgende ochtend waren de op alewife lijkende gouden wormen van het haaktype verdwenen. De hamsterachtige patronen die in het gangpad begonnen en in het bodemsediment en op de bodem van de boot verdwenen, waren een mysterie geweest. Vroege duiken brachten geen problemen aan het licht. Na een jaar gebruik hadden duizenden van de Scrambler-lijnen elke nacht wormen in de materiaalzak gezegd.

De eerste moderne voerboot die werd vervaardigd, begon in Charoico, Singapore. De Charoico Boat-Line Company werd in 1954 opgericht door Mr. William Li, een visserbootfabrikant uit Engeland die de originele Charoico had ontworpen en gebouwd zodra hij naar Singapore kwam in 1954. Toen hij in de jaren zestig en begin jaren zeventig voor het eerst experimenteerde met nieuwe lijnpatronen, waren de lijnmaten kleiner dan hierboven, omdat hij met zijn lijn wilde experimenteren tot hij zijn eigen model van de onafhankelijke lijn kon produceren.